OPERATSIYADAN KEYIN BEMORLARNI UMUMIY XOLATINI VA HAYOTIY KO’RSATKICHLARINI KUZATISH - Qosimova Moxiraxon Abdupattayevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Tibbiy  hamshiraning  operatsiyadan  keyingi  davrdagi  o'rni  nihoyatda katta.Operatsiyadan keyin yaxshi parvarish qilmaslik murakkab va uzoq davom qilgan operatsiyani  yo’qqa  chiqarish  mumkin.  Operatsiyadan  keyin  bemorlarni  parvarish qilish  –  bu  ularning  tiklanishini  tezlashtirish,  asoratlarning  oldini  olish  va  holatini nazorat qilish uchun juda muhim jarayondir. Quyida asosiy parvarishlash bosqichlari keltirilgan: