BOBORAHIM MASHRABNING G'AZALLARIGA SHARHLAR - Abdurahmonova Sarvinoz Nodirjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada o‘zbek mumtoz adabiyotining yorqin vakili Boborahim Mashrabning g‘azallari badiiy-estetik xususiyatlari, tasavvufiy mazmuni va ma’naviy-axloqiy g‘oyalari tahlil qilinadi. Maqolada shoirning g‘azallari ona tili va adabiyot  darslarida  o‘quvchilarning  til  madaniyatini  oshirish,  badiiy  tafakkurini rivojlantirish  hamda  milliy  ma’naviyatni  mustahkamlashda  qanday  muhim  vosita ekanligi  ko‘rsatib  o‘tiladi.  Tadqiqot  natijalariga  ko‘ra,  Boborahim  Mashrab  ijodi o‘quvchilarning ma’naviy-axloqiy kamolotiga xizmat qilishi, shuningdek, ona tilining badiiy  imkoniyatlarini  chuqur  o‘rganishda  muhim  ahamiyatga  ega  ekanligi ta’kidlanadi.