MAHALLIY FIBRATOLA ASOSIDA BETON XOSSASINI TAKOMILLASHTIRISH - Kamilov Xabibullo Xamidovich; Axmadjonov Xasanboy Nosirjon og'li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mahalliy  fibratolali  asosida  beton  xossasini  takomillashtirish masalasi  zamonaviy  qurilish  sohasida  muhim  ahamiyatga  ega.  Beton  qurilish materiallari orasida eng ko‘p qo‘llaniladigan va keng tarqalgan bo‘lib, uning sifatini oshirish,  mustahkamligini  kuchaytirish  va  xizmat  muddatini  uzaytirish  uchun  turli usullar qo‘llaniladi. Shulardan biri sifatida mahalliy fibratolardan foydalanish e’tiborga loyiqdir.  Fibratlar  beton  tarkibiga  qo‘shilgan  mayda  tolalar  bo‘lib,  ular  betonning mexanik  va  fizik  xossalarini  yaxshilashga  xizmat  qiladi.  Mahalliy  fibratolarning afzalligi,  ularning  arzonligi,  ekologik  tozaligi  hamda  mahalliy  sharoitlarga  mos kelishidadir.