DAVLAT MAQSADLI JAMGʻARMALARI MABLAGʻLARI IJROSI VA UNING NAZORATINI TAKOMILLASHTIRISH - Mirzayev Umidjon Ismoil oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Maqolada  tashabbusli  byudjet  mablagʻlarining  sarflanishini nazorati  va  tahlili,  byudjet  tizimida  yillar  davomida  oʻz  yechimini  topmayotgan muammolarni  yoritib  berish  hamda  bartaraf  etish  yuzasidan  fikrlar  bayon  etilgan. Tashabbusli  byudjet  jamgʻarmasining  shakllanishida  asosiy  manbai,  har  chorakda mahalliy  byudjetlarimizda  byudjet  daromadlarining  belgilangan  rejadan  orttirib bajarilgan qismidan kamida 30 foiz ajratilishi esa fuqarolarimizni byudjet siyosatiga, soliq siyosatiga befarq boʻlmasligiga undab, jamoat nazoratini kuchaytirish boʻyicha xulosalar keltirilgan.