O‘ZBEK VA INGLIZ BADIIY DISKURSIDA TILNING MOHIYATI, IFODA USLUBI VA OBRAZ YARATISHDAGI ROLI - Nuraliyeva Ozoda Norboyevna,; Ismoilova Shaxnoza Ilxomovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:    Mazkur  maqolada  til  —  inson  tafakkuri,  dunyoqarashi  va madaniyatining  mahsuli  bo‘lib,  u  jamiyat  hayotining  barcha  jabhalarida,  xususan, badiiy adabiyotda alohida o‘rin tutishi haqida so‘z boradi. Har bir xalqning badiiy diskursi uning tarixiy, madaniy va ijtimoiy xususiyatlari bilan chambarchas bog‘liq bo‘lib,  til  orqali  ifodalanadi.  Ushbu  maqolada  o‘zbek  va  ingliz  badiiy  diskursida tilning mohiyati, ifoda uslubi, obraz yaratishdagi roli va badiiy tasvir vositalarining o‘rni tahlil qilinadi.