ADO-NET TEXNOLOGIYASI YORDAMIDA HISOBOTLAR VA FORMALARNI SHAKLLANTIRISH - Quvvatali Rahimov; Tojimamatov Isroil Nurmamatovich; Abdumannopova Dildora Akmaljonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  ADO.NET  texnologiyasidan  foydalangan  holda hisobotlar  va  formalarni  shakllantirish  jarayonini  o’rganadi.  ADO.NET  -  .NET Frameworkning ma’lumotlar bazalari bilan ishlash uchun mo’ljallangan qismi bo’lib, hisobotlar  va  formalarni  yaratishda  muhim  rol  o’ynaydi.  Maqola  ADO.NET arxitekturasining asosiy komponentlarini, hisobotlarni yaratish usullarini (DataSet va DataGridView, Reporting Services, boshqa hisobot yaratish vositalari) va formalarni shakllantirishda  ADO.NETning  o’rnini  (Data  Binding,  Parameterized  Queries, Transaction  Management)  ko’rib  chiqadi.  Maqolada  ma’lumotlar  bazasidan ma’lumotlarni  olish  va  DataGridViewga bog’lash  bo’yicha  amaliy  kod  misoli  ham keltirilgan.