BLOKLASH SHAKLLARI VA MEXANIZMLARINING BANK TIZIMLARIDA QO‘LLANILISHI - Quvvatali Rahimov,; Tojimamatov Isroil Nurmamatovich,; Muhammaddiyorova Madina Bahodirjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Maqola  bank  tizimlarida  bloklash  mexanizmlarining qo‘llanilishiga bag‘ishlangan. Umumiy, eksklyuziv bloklash va 2PL prinsiplari tahlil qilinadi. Pul o‘tkazmalari va hisob balansini sinxronlashtirish misollari orqali bloklash ahamiyati ko‘rsatiladi. Deadlock holatlari va ularni bartaraf etish usullari yoritiladi. Microsoft SQL Server’da bloklash qisqacha ko‘rib chiqiladi. Maqola mutaxassislar va talabalar uchun foydali manba hisoblanadi.