PARABOLIK TENGLAMALAR UCHUN AYRIMALI SXEMALAR - Ismoilov Axrorjon Ikromjonovich; Soliyeva Xurshida Tavakaljon qizi; Qodirova Gulnoraxon Akmaljon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annonatsiya. Ushbu maqolada parabolik turdagi differensial tenglamalarning sonli  yechimlarini  topishda  qo'llaniladigan  ayrimali  usullar  va  ularning  nazariy asoslari,  amaliy  dasturiy  realizatsiyasi  yoritilgan.  Ayrimali  sxemalar  yordamida issiqlik  o'tkazuvchanlik  masalasini  yechish  algoritmi  bosqichma-bosqich  tahlil qilinadi. C# dasturlash tilida yechimni kompyuterda modellashtirish imkoniyatlari ham ko‘rib  chiqiladi.  Maqola  fizika-matematikaviy  jarayonlarning  sonli modellashtirilishiga qiziquvchilar uchun foydali bo‘ladi.