ANIQ INTEGRAL TATBIQLARI - Ismoilov Axrorjon Ikromjonovich; Abdubannonova O’g’ilxon Akramjon qizi; Soyipova Ominaxon Mirodiljon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu  mavzuda  aniq  integralning  amaliy  tatbiqlari  o‘rganiladi. Xususan, sirt maydonini, jismlar hajmini hisoblash, fizik kattaliklar — masalan, ish, massa markazi, statik moment kabi tushunchalarni integral orqali ifodalash usullari ko‘rib chiqiladi. Aniq integral matematik modellashtirishda, texnika, fizika va iqtisodiyot kabi fanlarda keng qo‘llaniladi. Mavzu doirasida o‘quvchilar real hayotdagi masalalarni matematik shaklga keltirib, integral orqali yechishni o‘rganamassa markazi,dilar. Bu esa nafaqat nazariy  bilimlarni  chuqurlashtiradi,  balki  ularni  amaliyotda  qo‘llash  ko‘nikmalarini ham rivojlantiradi.