AXBOROT TEXNOLOGIYALARI EKOSISTEMASINI QURISH:APPARAT TA’MINOTI VA TIZIM ARRXITEKTURASI - Umarov Bekzod Azizovich; Abdumannopova Dildora Akmaljonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  ish  zamonaviy  axborot  texnologiyalari  (AT) ekosistemasini  qurishning  muhim  jihatlarini  o’rganadi.  Unda  apparat  ta’minotining ekosistemadagi  o’rni,  uning  samarali  ishlashini  ta'minlashdagi  roli  va  turli komponentlar  o’rtasidagi  integratsiya  masalalari  ko’rib  chiqiladi.  Maqolada, shuningdek,  AT  ekosistemasining  arxitekturasini  loyihalashning  asosiy  tamoyillari, uning  moslashuvchanligi,  kengayish  imkoniyatlari  va  optimal  ishlashini  ta’minlash yo’llari tahlil qilinadi. Tizimning doimiy monitoringi, resurslarni boshqarish va yuzaga kelishi  mumkin  bo’lgan  muammolarni  bartaraf  etish  mexanizmlari  ham  muhim ahamiyatga  ega.  Muvaffaqiyatli  qurilgan  AT  ekosistemasi  tashkilotning  raqamli transformatsiyasini tezlashtiradi va uning umumiy samaradorligini oshiradi.