SATIRA VA HAQIQAT: ABDULLA QAHHOR IJODIDA JAMIYAT TANQIDI - Istamov Bekzodbek Bahriddinovich, (TADQIQOTLAR, 2025)
Аnnоtаtsiyа:  Mazkur  tezisda  Abdulla  Qahhor  ijodidagi  satira  janrining jamiyatdagi illatlarni fosh etishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Adib asarlarida ko‘tarilgan muammolar,  ayniqsa,  byurokratiya,  johillik,  riyokorlik  kabi  illatlar  qanday  satirik vositalar  orqali  ochib  berilgani  yoritiladi.  Qahhor  satirasining  zamonaviy  jamiyat uchun ahamiyati ham ko‘rib chiqiladi.