IQTISODIYOTNI RIVOJLANTIRISHDA XIZMAT SOHALARINING AHAMIYATI - Mamayev Bahodirjon Nosir o’g’li,; Jafarov Shavkatbek Farxodbek o’g’li, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  ilmiy  maqolada  xizmat  sohalarining  zamonaviy iqtisodiyotni rivojlantirishdagi strategik ahamiyati kompleks yondashuv asosida tahlil qilingan.  Maqolada  xizmat  koʻrsatish  sektorining  yalpi  ichki  mahsulot  (YaIM)dagi ulushi, bandlikni taʼminlash, innovatsiyalarni ragʻbatlantirish va investitsiyalarni jalb qilishdagi  roli  Oʻzbekiston  va  xorijiy  davlatlar  misolida  statistik  maʼlumotlar  va tendensiyalar  asosida  koʻrsatib  berilgan.  Shuningdek,  soʻnggi  yillarda  xizmat koʻrsatish  sektorini  rivojlantirish  boʻyicha  amalga  oshirilayotgan  davlat  siyosati  va uning iqtisodiy oʻsishga taʼsiri ilmiy asoslangan.