VOYAGA YETMAGANLARDA TURLI TOBELIKLARNING OLDINI OLISH: MUAMMOLAR VA ECHIMLAR - Rasulova Fayoza Murodullayevna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada voyaga yetmaganlar orasida keng tarqalgan tobeliklar — mobil telefonlar,  kompyuter  o‘yinlari,  psixoaktiv  moddalar  va  boshqa  zararli  odatlar muammosi  yoritiladi.  Ushbu  muammolarning  sabablari,  ijtimoiy  va  psixologik omillari  tahlil  qilinadi  hamda  oldini  olish  bo‘yicha  samarali  chora-tadbirlar  taklif qilinadi. Maqola o‘quvchilarga, ayniqsa ota-onalar, o‘qituvchilar va mutaxassislarga foydali tavsiyalarni beradi.