MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA OVQAT HAZM QILISH A’ZOLARIDA UCHRAYDIGAN KASALLIKLAR VA ULARNI OLDINI OLISH USULLARI - Malikova Marjona Sadriddinovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  maktabgacha  yoshdagi  bolalarda  uchraydigan  ovqat  hazm qilish  a’zolariga  oid  kasalliklar  va  ularning  sabablari,  kechishi  hamda  profilaktika choralari  tahlil  qilinadi.  Bola  salomatligini  saqlashda  to‘g‘ri  ovqatlanish,  gigiyena qoidalariga amal qilish va erta tashxis qo‘yishning ahamiyati ko‘rsatib o‘tiladi.