TARBIYASI OGʻIR BOLALARNING RUHIY HOLATLARINI OʻRGANISH - Choriyeva Sojida Oltiboyevna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Maqolada  «qiyin»  o‘smirlarning  xususiyatlari,  ularning psixologik  holati,  ijtimoiy  munosabatlari  va  tarbiyaviy  yondashuvlar  haqida  tahlil qilinadi.  Maxsus  e’tibor  berilishi  kerak  bo‘lgan  masalalar  orasida  o‘smirlarning ishonchni  yo‘qotishi,  ota-onalar  va  pedagoglar  bilan  muloqotdagi  muammolar  va ijtimoiy adaptatsiya jarayonlari keltiriladi. Ushbu tadqiqot natijalari tarbiya jarayonini samarali tashkil etishda yordam berishi mumkin.