SHAHAR MUHITIDA HAVO SIFATINING YOMONLASHUVIGA OLIB KELUVCHI OMILLAR VA ULARNING EKOLOGIK TA’SIRI - Ulkanboyeva Sevinch Murodjonovna,; Olimova Muxlisa Vohidjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu  tezisda  shahar  muhitida  havo  sifatining  yomonlashuviga  olib  keluvchi asosiy omillar tahlil qilinadi va Toshkent shahri misolida ushbu muammoning kelib chiqish  sabablari,  ekologik  oqibatlari  hamda  uni  yumshatish  strategiyalari  ko‘rib chiqiladi.  Tadqiqotda  statistik  ma’lumotlar,  jadvallar  va  diagrammalardan foydalanilgan bo‘lib, havo ifloslanishining inson salomatligi va ekotizimlarga ta’siri ilmiy asosda baholanadi.