NIKOHDAGI MUVOFIQLIK: ISLOMIY VA ZAMONAVIY QARASHLAR - Bakirov Otabek, (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya:  Ushbu  maqolada  nikohning  Islomdagi  ahamiyati,  uning  ibodat maqomida  ko‘rilishi  va  jamiyatdagi  o‘rni  tahlil  qilinadi.  Ayniqsa,  nikohda  kafoat (tenglik)  tushunchasi  keng  yoritilib,  uning  diniy,  axloqiy,  moliyaviy  va  ijtimoiy jihatlari izohlanadi. Fiqhiy manbalarga asoslanib, hanifiy ulamolar fikrlari bilan kafoat mezonlari asoslab beriladi. Shuningdek, zamonaviy sharoitda kafoat mezonlarini qayta baholash  zarurati,  ta’lim,  ruhiy  barqarorlik,  oilaviy  qadriyatlar  bilan  uyg‘unlik masalalari ko‘tariladi. Nikohda kafoat oila barqarorligining asosiy omili sifatida talqin qilinadi.