MAVZU: MARKAZIY ASAB SISTEMASIGA TA’SIR QILUVCHI DORI VOSITALARI - Ozodbekova Moxlaroyim Alisher qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Asab tizimi inson tanasida muhim rol o'ynaydi, u barcha hayotiy jarayonlarning koordinatori hisoblanadi. Uning yordamida biz atrofimizdagi dunyoni idrok eta olamiz, ma'lumotlarni  tahlil  qilamiz  va  unga  munosabat  bildiramiz.  Shuningdek,  u  his-tuyg'ularni,  xotirani  va  ongni  shakllantirishda  ishtirok  etadi.  Asab  tizimidagi  har qanday nosozliklar qayg'uli oqibatlarga olib keladi. Uni tiklash uchun mutaxassislar mustahkamlash uchun zamonaviy dorilarni taklif qilishadi. Biz ushbu maqolada ular haqida gaplashamiz.