KIMATIKA: TO'LQINLARNING GO'ZALLIGI VA OLAM SIRLARI - Umarova Zarnigor, (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqola kimatika fanini chuqur o'rganishga bag'ishlangan bo'lib, uning asosiy  tamoyillari,  tarixi,  qo'llanilish  sohalari  va  kelajakdagi  istiqbollari  keng yoritilgan. Kimatika to'lqinlar  va  tebranishlarning  moddiy  muhitda  hosil  qiladigan vizual namoyonlarini o'rganadi. Maqolada kimatikaning san'at, arxitektura, tibbiyot va  texnologiya  kabi  turli  sohalardagi  ahamiyati  misollar  bilan  ko'rsatilgan. Shuningdek,  kimatikaning  olam  sirlarini  ochishdagi  roli  va  uning  ilmiy tadqiqotlardagi o'rni muhokama qilinadi. Maqola davomida O'zbekistonda ilm-fan va ta'limni rivojlantirishga qaratilgan Prezidentimiz Shavkat Mirziyoyevning fikrlari ham keltirilgan.