XALQ CHOLG‘U IJROCHILIGI AMALIYOTIDA IJODKORLIK QOBILIYATINI RIVOJLANTIRISH - Botirova Feruzа (TADQIQOTLAR, 2025)
Аnоtаtsiyа:  Xalq  cholg‘u  ijrochiligi  milliy  musiqa  madaniyatining  muhim tarkibiy  qismi  bo‘lib,  u  an'anaviy  musiqa san'atini  namoyon  etish  va  yosh  avlodga o‘tkazishda muhim o‘rin tutadi. Cholg‘u ijrochisi nafaqat sozlarni chalish mahoratiga ega bo‘ladi, balki o‘z ijrosi orqali xalqning tarixiy, ma'naviy va madaniy qadriyatlarini ham namoyon etadi. Ustoz-shogird munosabatlari, ijro uslublari va asboblar turli xilligi xalq  musiqa  an'analarini  saqlash  va  rivojlantirishga  xizmat  qiladi.  Maqolada  xalq cholg‘u  ijrochiligining  ijtimoiy  ahamiyati,  san'atdagi  o‘rni  va  tarixiy  rivojlanish bosqichlari o‘rganilgan.