RESURSLAR BOSHQARUVI VA XAVFSIZLIK MEXANIZMLARINING TAQQOSLANISHI - UMAROV BEKZOD AZIZOVICH,; TURSUNOVA AZIMAXON ALIJON QIZI, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  operatsion  tizimlarda  resurslar  boshqaruvi  va  xavfsizlik mexanizmlarining asosiy tushunchalari, ularning o‘zaro bog‘liqligi va farqlari tahlil qilinadi.  Maqola  operatsion  tizimlarda  samarali  va  xavfsiz  ishlash  uchun  muhim bo‘lgan resurslarni boshqarish usullari bilan xavfsizlik texnologiyalarini taqqoslaydi. Bu  mavzu  talabalarga  operatsion  tizimlarning  nazariy  asoslarini  chuqurroq tushunishga  yordam  beradi.  Shuningdek,  maqolada  zamonaviy  tizimlarda qo‘llanilayotgan himoya  usullari  va  resurslarni  avtomatik boshqarish  tendensiyalari haqida  ham  fikr  yuritiladi.  Tahlillar  orqali  resurslar  va  xavfsizlik  o‘rtasidagi muvozanatni saqlash zarurligi asoslab beriladi. Mazkur maqola axborot texnologiyalari sohasida bilimga ega bo‘lishni istagan har bir o‘quvchi va tadqiqotchilar uchun foydali bo‘lishi mumkin.