IQLIM O‘ZGARISHLARIGA O‘ZBEKISTONDAGI MUNOSABAT - Abduraxmonova Dilshoda Sayfidin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  O‘zbekistonning  ekologik  holati,  iqlim  o‘zgarishlari  va ularning oqibatlari, shuningdek mamlakatda amalga oshirilayotgan ekologik himoya va iqlimga moslashuv bo‘yicha chora-tadbirlar ko‘rib chiqiladi. Muallif Orol dengizi ekologik  falokatidan  tortib,  respublikada  yashil  hududlarni  kengaytirish  va  ta’lim tizimida  ekologik  madaniyatni  rivojlantirishga  qaratilgan  davlat  siyosati  va  amaliy loyihalarni  tahlil  qiladi.  Shuningdek,  iqlim  o‘zgarishiga  qarshi  kurashish  va  unga moslashish  yo‘lida  ilmiy  tadqiqotlar  va  xalqaro  hamkorlik  faoliyatlari  haqida ma’lumotlar  keltirilgan.  Maqola  ekologik  ongni  oshirish  va  barqaror  rivojlanish tamoyillarini amalga oshirish zaruratini ta’kidlaydi.