MAHALLIY BYUDJETLAR BARQARORLIGINI TA’MINLASHDA QO’SHI MCHA DAROMAD MANBALARI - Patalov Jahongir Jumabayevich, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  O‘zbekistonda  mahalliy  byudjetlarning barqarorligini  ta’minlash  uchun  qo‘shimcha  daromad  manbalarini  ishlab  chiqish masalalari  yoritilgan.  Tadqiqotda  mahalliy  byudjetlarning  hozirgi  tarkibi,  soliq tizimidagi kamchiliklar va xorijiy mamlakatlarning tajribalari tahlil qilingan. Xususan, Polsha va Janubiy Koreyaning mahalliy soliq siyosati, shuningdek, turizm va davlat mulkidan  samarali  foydalanish  kabi  istiqbolli  yo‘nalishlar  o‘rganilgan.  Maqolada mahalliy byudjetlarning mustaqilligini oshirish uchun amaliy takliflar ishlab chiqilgan bo‘lib, ular orasida differensial soliq stavkalari, elektron byudjet tizimi va xususiy-sheriklik loyihalari kabi chora-tadbirlar muhokama qilingan.