SARF ILMINING TA’RIFI VA BOSHQA ARAB TILI ILMLARI BILAN BOG‘LIQLIGI - Supiyev Abdurahmon (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Sarf ilmi arab tilining morfologiyasini o‘rganadigan fan bo‘lib, so‘zlarning ildizi, grammatik shakllari va o‘zgarishlarini tahlil qiladi. Ushbu fan arab tilshunosligining  muhim  yo‘nalishlaridan  biri  bo‘lib,  til  tizimini  chuqur  anglashga imkon yaratadi. Ibn Jinniy, Sibavayh, Zamaxshariy kabi olimlarning ishlari bu ilmning rivojiga  katta  hissa  qo‘shgan.  Sarf  qoidalarini  mukammal  egallash  arab  tilining grammatik tuzilishini to‘g‘ri tushunishga va amalda qo‘llashga yordam beradi.