QADRIYATLAR VA ULARNI ASRAB-AVAYLASHDA TARIXIY DAXLDORLIK HISSINING O‘RNI - Nosirova Nozima Safarovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada qadriyatlar va ularni asrab-avaylashda  tarixiy daxldorlik  hissining  ahamiyati,  bosqichlari  haqida  ilmiy-falsafiy  fikir  yuritiladi. Shuningdek,  unda  tarixga  daxldorlik  tuyg‘usini,  uning  mohiyati,  mazmuni, qadriyatlarni  asrab-avaylashdagi  o‘rni  va  xususiyatlari  haqida  ma’lumot  beradi. Qolaversa, tadqiqot yoshlarni ona Vatanga sadoqat ruhida tarbiyalash uchun zarur bo‘lgan komponentlari haqida ham axborat beradi.