METALL CHIQINDILARINI QAYTA ISHLASHDA INNOVATSION YONDASHUVLAR VA ULARNING SAMARADORLIGI - Saidova Malika,; Ismoilova Umida Shuhrat qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Bugungi kunda sanoatning jadal rivojlanishi bilan birga, chiqindilar hajmi ham ortib bormoqda. Ayniqsa, metall chiqindilari ekologik muhitga jiddiy tahdid soluvchi omillardan  biridir.  Metall  resurslarining  cheklanganligi  va  ularni  qazib  olishning yuqori xarajatlari qayta ishlash jarayonlarini yanada dolzarb masalaga aylantirgan. Shu nuqtai  nazardan,  metall  chiqindilarini  innovatsion  usullar  yordamida  qayta  ishlash texnologiyalarini ishlab chiqish va ularni amaliyotga joriy etish zarurati ortmoqda.