RIVOJLANISHI RUHAN KECHIKKAN BOLALAR BILAN PSIXOLOGIK MASHGʻULOTLAR OLIB BORISH - Sobirova Muxlisa Ahrorovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ruhiy rivojlanish kechikishi bola psixikasida nevrozga o‘xshash holatlardan o‘z kuchiga ishonmaslik, qo’rqoqlik, injiqlik, erkalik, qiziqishning pastligi va boshqalar kuzatiladi. Ruhan sust rivojlanganlikning psixogen shaklida bola erta yoshligidan  noqulay,  noto‘g‘ri  sharoitda  tarbiyalanadi  va  shu  tarbiyaning  salbiy tomonlari ruhan rivojlanishiga ta’sir o‘tkazgan boiadi..