OILAVIY MUNOSABATLARNING BOLA TARBIYASI SHAKLLANISHIGA O'ZARO ALOQADORLIGI HAMDA PSIXOLOGIK TAʼSIRI - Abduvoxidova Dilnavoz Abdukarim qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Oiladagi turli-tuman tarbiya usullarini qoʻllash tarbiyalanuvchining xarakter xususiyatlariga mos kelishi, ya’ni ota-onalar, tarbiyachilar  bolalarning individual psixologik  xususiyatlarini  e’tiborga  olib  tarbiya  usullarini  va  shakllarini  qo’llashi  maqsadga  muvofiqdir.  Aks  holda,  bolaning    xarakter  xususiyatlarida  tarbiyasi og’ishish kabi nomaqbul ko’rinishlarni yuzaga kelishiga sabab bo’ladi.