BOLALAR PSIXOLOGIYASINING ASOSIY TUSHUNCHALARI VA ULARNI PSIXIKASINI SHAKLLANTIRUVCHI OMILLAR - Hamroyeva Nodira Usmonqulovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur  maqola bolalar psixologiyasining asosiy tushunchalari, rivojlanish  bosqichlari  va  bolalar  psixikasini  shakllantiruvchi  omillarni  o'rganishga bag'ishlangan.  Unda  bolalar  psixologiyasining  nazariy  asoslari,  bolalarning emotsional,  intellektual  va  ijtimoiy  rivojlanishining  o'ziga  xos  xususiyatlari, shuningdek, ota-onalar va pedagoglar tomonidan bolalar bilan samarali muloqot qilish uchun  kerakli  psixologik  yondoshuvlar  muhokama  qilinadi.  Maqola,  bolalar psixologiyasiga oid zamonaviy tadqiqotlar, psixologik metodlar va amaliy tavsiyalarni o'z ichiga olib, bolalar bilan ishlovchi mutaxassislar uchun foydali manba bo'lib xizmat qiladi.