TARBIYA FANI: ZAMONAVIY YONDASHUVLAR VA PEDAGOGIK IMKONIYATLAR. - Mamatova Mohiniso Davlatovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tarbiya fanining zamonaviy talqini, unga doir innovatsion  yondashuvlar  va  pedagogik  imkoniyatlar  chuqur  ilmiy  tahlil  etilgan. Global  ijtimoiy  o‘zgarishlar  sharoitida  shaxsni  har  tomonlama  rivojlantirishda tarbiyaning o‘rni va mazmuni yangicha qarashlar asosida bayon qilingan. Shuningdek, shaxsga  yo‘naltirilgan  yondashuv,  interfaol  metodlar,  raqamli  vositalardan foydalanish,  hamda  media,  ekologik  va  huquqiy  tarbiyaning  dolzarb  yo‘nalishlari yoritilgan.  Maqolada  zamonaviy  tarbiyachi  pedagogning  funksional  roli, tarbiyaviy metodlar tizimi va ijtimoiy kompetensiyalarni shakllantirishdagi tarbiya vositalarining ahamiyati ochib berilgan. Mazkur tadqiqot umumta'lim maktablarida tarbiya jarayonini takomillashtirishga qaratilgan amaliy tavsiyalarni ham o‘z ichiga oladi