OʻQUVCHILARDA IDROK VA XOTIRANI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Ibroximova Nasiba Abdimuradovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Esda  olib  qolishning  muvaffaqiyati  ko‘p  darajada  esda  olib qolinayotgan materialga yoki shu material bilan aloqasi bo‘lgan faoliyatga shaxsning ijobiy munosabati bilan bog‘liq bo‘ladi. Bu munosabat qiziqish, diqqat-e’tibor tarzida namoyon  bo‘ladi.  Qiziqish  muvaffaqiyatli  esda  qoldirishning  eng  birinchi shartlaridandir. Bizda qiziqish tug‘dirgan narsa tezroq va mustahkamroq esda qoladi.