O‘SMIRLIK DAVRIDA BOLALARNING RIVOJLANISHIDA OTA- ONALAR HAMDA UMUMTAʼLIM MAKTABLARINING OʻRNI VA AHAMIYATI - Narzikulova Xabiba Xursanovna (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Bola kamolotining bu davrini ko‘pincha «qiyin», «murakkab», «muhim» davr deyiladi. Ota-onalar hamda hali tarbiyaviy ish sohasida yetarli tajribaga, shuningdek o‘smirlik  yoshidagi  bolalarning  yosh  va  individual  xususiyatlari  haqida  zarur bilimlarga ega bo‘lmagan yosh pedagoglar, odatda o‘smirlarni tarbiyalash juda qiyin deb  o‘ylaydilar.  Lekin  hozirgi  kunda  o‘smirlarni  tarbiyalashni  o‘ziga  xos xususiyatlari, qonuniyatlari, imkoniyatlari, xatti harakat motivlarining ifodalanishi va vujudga kelishining murakkab mexanizmlari fanga ma’lumdir.