BOSHLANGʻICH MAKTAB YOSHIDAGI OʻQUVCHILARDA IDROKNI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK USULLARI - Jurayev Sharofiddin Normurod o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Kichik maktab yoshidagi o‘quvchilarning barcha o‘qish faoliyati qat'iy  ravishda  maqsadga  muvofiqlashtirilgandir.  Birinchidan,  o‘quvchilar  o‘qish, yozish, va hisoblash malakasini egallashlari, arifmetika, ona-tili, tarix, geografiya va tabiyatshunoslikdan geometriyaning elementar asoslaridan ancha katta hajmda bilimni orttirishlari kerak. Ikkinchidan, bolaning bilim darajasi va bilish qiziqishlari kengayadi hamda  rivojlanadi.  Uchinchidan bilim  jarayonlarining taraqqiyoti, aqliy  rivojlanishi yuzaga keladi.