AGRESSIV XULQLI BOLALAR BILAN ISHLASH PSIXOLOGIYASI - Mashrapova Xilola Ulmasboyevna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Agressiv  hulq-  atvor  deganda  shaxsning  buzg'unchilikka  intilishi  bilan harakterlanuvchi  hususiyat  bo’lib  asosan  subyektlararo  munosabatlar  sohasida namoyon boladi. Agressiv og’ir havfli vaziyat paydo bo’lganida agressivlik himoya bazida esa vaziyatni bartaraf etuvchi vazifani bajaradi.Agressiv hulq ayniqsa bolada  yoshga hos bo`lgan o`tish davrida kuzatiladi.Bu shundan dalolat beradiki, yosh davrlari krizisi paytida bolaning yashashi qiyinlashadi, har qanday murakkab vaziyatda bola qiyinchilikni  his  qiladi  va  shu  sababli  agressiv  hulqning  elementlarini  kuzatish mumkin.  Bu  normadagi  bolaga  ham  agressiv  huquqli  bolaga  ham  birdek  tegishli. Affektiv buzilish bo`lganda agressiya odatiy hodisaga aylanadi, hatto hulq-atvorning birdan bir shakli bo`lip qoladi. Biroq bunga qaramasdan, bola hulqida agressivlikning  bor  bo`lishi  ular  bilan  o`zaro  munosabatda  qiyinchilik  tug`diradi.  Agressiv tendensiyalarni tasodifiy salbiy holat deb baholab bo`lmaydi.