OʻQUVCHILAR OʻRTASIDA STRESS VA DEPRESSIYAGA NISBATAN PSIXOLOGIK IMMUNITETNI SHAKLLANTIRISH MASALALARI - Baxramova Dilobar Xusanovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Depressiyaga  hayot  sharoitining  og‘irligi,  tinch  bo’lmagan  oiladagi bolalik yillari, hayotning shu bosqichida yaqin odamlari bilan bo‘lgan yaxshi bo’lmagan    aloqalar,  eng  yaqin  kishisini  yo‘qotishi,ijtimoiy  jamiyat  tarafidan  rad  qilinishi,  og‘ir  kasallik  kabilar  ham  sabab  bo‘ladi.  Shuningdek,  qiyinchiliklarga nisbatan qarshi turuvchi odam zaxirasining pasayishi: depressiya, stress-tushkunlik xolatlari, zaiflik, kuchsizlik, chorasizlilik  kasalliklar, yaqin doiradagi tazyiq, jismoniy hamda psixik xolsizlanish, qiyinchiliklarni yengib o‘tishda bilim hamda malakalarning yetishmasligi ham sabab bo‘lishi mumkin.