O’QUVCHILARDA OʻZIGA ZIYON YETKAZISHGA QARSHI IMMUNITETNI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK USULLARI - Sayliyeva Maxfuza Ne‘matovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Suitsidni  psixologik  jihatdan  tadqiq  qilish  yuzasidan  qator tadqiqotchilar samarali ilmiy izlanishlar olib borishdi. Bu yo‘nalishdagi tadqiqotlarda suitsidal  xulqning  kelib  chiqishiga  shaxsning  individual  psixologik  va  mijoz turlarining  ta’siri  hamda  suitsidning  psixologik  ma’nosi  kabilar  o‘rganildi.  Biroq, suitsidni  o‘rganishning  boshqa  nazariyalari  singari  psixologik  nazariya  tarafdorlari ham suitsidni tushuntirishda bir yoqlamalikka berilganliklari kuzatiladi.