ABU YUSUF MUHAMMAD YA’QUB AL-BANONIY AL-LOHURIY: HAYOTI VA ILMIY MEROSI - Muhammadjonov Muhammadumar, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Abu  Yusuf  Muhammad  Ya’qub  al-Banoniy  al-Lohuriy  o‘z davrining mashhur islom olimlaridan biri bo‘lib, uning hayoti va ilmiy merosi nafaqat diniy fanlar, balki umumiy ilm-fan sohalarida ham katta ahamiyatga ega. U o‘zining chuqur bilimlari, ilmiy izlanishlari va ta’lim-tarbiya sohasidagi faoliyati bilan ajralib turgan. Al-Banoniy al-Lohuriy nafaqat o‘z davrida, balki keyingi avlod olimlari orasida ham  hurmatga  sazovor  bo‘lgan  shaxs  sifatida  tanilgan.  Uning  ilmiy  merosi  turli sohalarni  qamrab  olgan  bo‘lib,  u  islom  fiqh,  hadis,  tafsir  va  boshqa  diniy  fanlar bo‘yicha ko‘plab asarlar yaratgan. Ushbu maqolada Abu Yusuf Muhammad Ya’qub al-Banoniy  al-Lohuriy  hayoti,  ilmiy  faoliyati  va  uning  mazkur  sohalarga  qo‘shgan hissasi haqida qisqacha ma’lumot beriladi.