FRAZEOLOGIYANING LINGVISTIK ASOSLARI, STRUKTURASI VA FUNKSIYALARI - Abdullayeva Dildora Bahrom qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  frazeologiyaning  nazariy  asoslari,  uning lingvistik  tabiati  va  tilshunoslikdagi  o`rni  chuqur  tahlil  qilinadi.  Frazeologik birliklarning  tarkibiy  tuzilishi,  ularning  kelib  chiqish  manbalari  va  semantik xususiyatlari  haqida  ilmiy-  nazariy  qarashlar  bayon  etiladi.  Shuningdek, frazeologizmlarning funksional ahamiyati, ularning nutqdagi stilistik vazifalari, adabiy va  so`zlashuv  nutqida  qo`llanilishi  ham  tahlil  qilinadi.  Maqolada  frazeoogiyaning boshqa  lingvistik  kategoriyalar  bilan  bog`liqligi  ham  ko`rib  chiqilib,  uning  tarjima jarayonidagi o`rni haqida fikr yuritiladi.