STAFILOKOKKOZNING DIAGNOSTIKASI - Xudoyarova G.N, (TADQIQOTLAR, 2025)
Mavzuning  dolzarbligi:  Stafilokokkoz  —  qishloq  xoʻjaligi  hayvonlari, moʻynali hayvonlar va qushlarning yuqumli kasalligi boʻlib, turli aʼzo va toʻqimalarda yiringli-yalligʻlanish jarayonlari, artrit, mastit, endometrit, ayrim hollarda oʻlimga olib keladigan sepsis bilan xarakterlanadi. Kasallikning qoʻzgʻatuvchisi oltin stafilokokklar - katta harakatsiz gram-musbat kokklar, tartibsiz guruhlarda, shuningdek, yakka yoki juft  boʻlib  joylashgan.  Stafilokokklar  tashxisi  klinik  maʼlumotlarni  hisobga  olgan holda laboratoriya tekshiruvi natijalari asosida belgilanadi.