ГИПЕРАНДРОГЕНИЯ РИВОЖЛАНИШИДА ВИТАМИН B12 НИНГ РОЛИ ВА ЗАМОНАВИЙ ДАВО УСУЛЛАРИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ УСУЛЛАРИ - Ашурова Нигора Гафуровна,; Нажимова Суманбар Тулкиновна, (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация:  Гиперандрогения  —  аёлларда  андроген  гормонларининг меъёрдан ортиқ ишлаб чиқилиши билан боғлиқ бўлган клиник-синдром бўлиб, у кўплаб  гинекологик  ва  эндокрин  муаммоларга  олиб  келади.  Сўнгги  йилларда витамин  B12  нинг  инсон  организмидаги  муҳим  вазифалари  аниқланиб,  унинг гормонал  ва  метаболик  жараёнларга  таъсири  ўрганилмоқда.  Мақолада гиперандрогениянинг патогенези, витамин B12 нинг ушбу касалликдаги роли ва замонавий  терапевтик  усулларни  такомиллаштириш  йўллари  таҳлил  қилинди. Шунингдек,  витамин  B12  қўшимча  терапия  сифатида  қўлланилиши имкониятлари  ва  самарадорлигига  бағишланган  сўнгги  илмий  маълумотлар келтирилди.