UMUMTAʼLIM MAKTABIDA OʻQUVCHILAR OʻRTASIDA POZITIV FIKRLASH KOʻNIKMALARINI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK USULLARI - Tojiboyev Baxodir Toxirjonovich (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA:  Pozitiv  so’zi  lotincha  so’zdan  olingan  bo’lib  «musbat, ijobiy»  ma’nolarini  anglatadi.  Bu  tushunchaga  berilgan  ta’riflardagi  fikrlarni umumlashtirgan  holda  pozitivlik  inson  his-tuyg’ularining  tashqi  qiyofadagi  aksi  va ijtimoiy faoliyatdagi ko’rinishi deb ta’riflashimiz mumkin.