O‘QUVCHILARNI KELAJAKDA OʻZ OʻRNINI TOPISHIGA KOʻMAK BERISH HAMDA KASB-HUNARGA YO‘NALTIRISHNING MUHIM PSIXOLOGIK USULLARI - Norbekova Yulduz Valiboy qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Maktabda  taʼlim  olish  yillarida  oʻz  oʻrnini  topish  jarayoni oʻquvchilarning oʻzini hayotiy vazifasini anglash, shaxsiy imkoniyatlarini bilib olish va oʻz kelajagini belgilash ichki ehtiyoji bilan bogʻliq. Oʻz oʻrnini mustaqil tanlashni rivojlantirish  maktab  oʻquvchilarida  ularga  ijtimoiy  jamiyatda  qabul  qilingan meʼyorlarni, qadriyatlarni oʻzlashtirishda ularga yordam beradigan hayot faoliyati va oʻzini anglash subyekti nuqtayi nazarini shakllantirish bilan bogʻliq.