YOSHLAR OʻRTASIDA HUQUQBUZARLIKLARNI BARTARAF ETISHNING PSIXOLOGIK VAZIFALARI - Usmanova Shoira Baxramovna. (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Huquqbuzarlik sodir etgan yoki xulqiy og‘ishlari ijtimoiy havf ehtimolini  yuzaga  keltiradigan  voyaga  yetmaganlar  umumta‘lim  maktablarining ichki  nazoratiga  olinishi  belgilangan.  Bunday  o‘quvchilar  qatoriga  ta‘lim muassasalaridagi  mashg‘ulotlarga  uzrli  sabablarsiz  kelmayotgan  va  muntazam ravishda  qatnashmayotgan  o‘quvchilar,  ma‘muriy  huquqbuzarlik  sodir  etganlar, notinch oila farzandlari, tarbiyasi og‘ir bolalar, ta‘lim muassasalariga o‘tkir tig‘li ta‘qiqlangan  buyumlarni  olib  kelgan  yoki  olib  kirishga  uringan  o‘quvchilar  va ijtimoiy havfli hattiharakatlarni sodir etgan voyaga yetmaganlar kiradi. Umumta‘lim maktablarida yakka tartibda ishlashda huquqbuzarlik sodir etish ehtimoli bo‘lgan  yoki  qayta  sodir  etish  ehtimoli  bo‘lgan  bola  barcha  profilaktik  tadbirlarning markazida bo‘ladi.