TA’LIM MUASSASALARIDA PSIXOLOGIK YORDAM KO‘RSATISHNING SAMARALI USULLARI - Djamalova Shoira Olimjonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  ta’lim  muassasalarida  psixologik  yordam ko‘rsatishning samarali usullari, ularning mazmuni va ahamiyati batafsil tahlil qilinadi. Ta’lim  muhitida  o‘quvchilarning  psixologik  holatini  qo‘llab-quvvatlash,  ularning ruhiy  salomatligini  ta’minlash  va  ijtimoiy-emotsional  rivojlanishini  rag‘batlantirish muhim vazifa hisoblanadi. Maqolada psixologik yordam ko‘rsatishning individual va guruh  konsultatsiyalari,  psixologik treninglar,  stressni  boshqarish  texnikalari, krizis holatlarida  yordam  berish  metodlari  kabi  asosiy  usullar  yoritiladi.  Shuningdek, o‘qituvchilar  va  ota-onalar  bilan  hamkorlikni  yo‘lga  qo‘yish  orqali  ta’lim muassasalarida  psixologik  yordam  sifatini  oshirish  yo‘llari  ko‘rib  chiqiladi. Zamonaviy texnologiyalar va innovatsion yondashuvlar yordamida psixologik yordam ko‘rsatishni  yanada  samarali  qilish,  shuningdek,  psixologik  xizmatlarning  keng qamrovli va tizimli faoliyatini tashkil etishning ahamiyati ham maqolada ta’kidlanadi. Ushbu tadqiqot maktab psixologlari, pedagoglar va ota-onalar uchun amaliy qo‘llanma sifatida xizmat qilishi mumkin.