JAMIYATDA OILADA VA JAMOALARDA SOG‘LOM PSIXOLOGIK MUHITNI YARATISH - Qahhorova Gulnoz Adhamovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Psixologik  muhit  deganda  jamoaning  emotsional  psixologik bazasini  va  asosini  tashkil  etadigan  jamoa  a’zolari  o‘rtasidagi  o‘zaro  ishchan  va shaxsiy munosabatlarning emotsional darajasini tushunamiz, qaysiki bu munosabat ularni  ahloq  normalari  va  qiziqishlarining  yo‘nalishini  belgilab  beradi.  Ilmiy adabiyotlarda bu hodisaning bir qancha tushunchalari ishlatiladi. “Ijtimoiy psixologik muhit”,  “axloqiy-psixologik  muhit”,  “Shaxs  ijtimoiy-psixologik  yo‘nalganligi”, “psixologik nastroyi”, “psixologik iqlim”, “ijtimoiy-psixologik sharoit” va hok. Lekin ko‘pchilik  psixologlar  “psixologik  muhit”  va  “psixologik  yo‘nalganlik” tushunchalarini  ishlatishni  tavsiya  qiladilar.  Jamoaning  psixologik  muhiti guruhlarning yo‘nalganligini qondirish, shaxslararo munosabatlar va guruhlardagi kelishmovchiliklarni hal etish uchun zarur bo‘lgan muomala jarayonida hosil bo‘lib namoyon bo‘ladi.