TIJORAT BANKLARINING KAPITAL BOZORIDAGI ISHTIROKINI KENGAYTIRISH: MILLIY TAJRIBALAR VA XALQARO AMALIYOTLAR ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI - Shаripоv Akmаl Rаxmаtоvich (TADQIQOTLAR, 2025)
Аnnоtаtsiyа: Ushbu maqolada tijorat banklarining kapital bozoridagi faolligini oshirish  masalalari  tahlil  qilinadi.  Milliy  va  xalqaro  tajribalarga  tayanilgan  holda O‘zbekistonda  banklarning  kapital  bozorida  ishtirokini  kengaytirish  yo‘llari  ko‘rib chiqilgan.  Jahon  banki,  IMF,  Scopus  bazasidagi  maqolalar  va  OAK  tasdiqlagan manbalar asosida muammo va uning yechimlariga ilmiy asoslangan takliflar ishlab chiqilgan.