O’QUVCHILARDA FIKRLASH QOBILIYATINI RIVOJLANTIRISHNING MUHIM SIFATLARI - Boymatova Maftuna Xamroqulovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Fikrlashning ekssentrikligini rivojlantirish, muammolarni "taqlid" yordamida hal qilish uslubidan voz kechish kerak. Aynan boshlang'ich maktab yoshida, psixologlarning tadqiqotlariga ko‘ra, mantiqiy fikrlashni, muammoni hal qilish uchun nostandart yondashuvni shakllantirish zarur. Agar maktabgacha yoshda bolaning o‘yin faoliyati yetakchi bo‘lsa, boshlang'ich maktabda o‘qishga yo‘naltirish mavjud. Fikrlash asosiy funksiyaga aylanadi.