“МУВАТТО” АСАРИДАГИ ТАФСИР БОБИ ТАҲЛИЛИ - Ахмедов Бурхон Абдурахмонович (TADQIQOTLAR, 2025)
Резюме:  “Муватто”  асари  ҳанафий  фиқҳининг  ривожида  муҳим  ўрин тутган,  балки  у  мазҳабда  энг  залворли  “Зоҳирур  ривоя”  китобларига тенглаштирилган.  Чунки  у  ҳанафий  мазҳабини  далиллар  билан  таъминловчи қимматли асарлардан биридир. Шу билан бирга у қиёсий фиқҳ соҳасида илк бора таълиф этилган асарлардан биридир. Асар соф илмий мунозара олиб боришнинг чиройли намунаси бўлиб, унда бугунги кунда ўта аҳамиятли бўлган тинчлик ва одоб-ахлоққа  даъват  этувчи  кўплаб  ҳадислар  бор.  “Муватто”  асари  диний-маърифий ва ижтимоий-маънавий муҳитни соғломлаштиришда улкан аҳамиятга эга.