SALLA VA DOʻPPI MOHIYATI - Murtazoyev Arabxon Avazxon o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada musulmonlarning kiyinish madaniyati, xususan salla va do‘ppi kiyish anʼanalari sharʼiy  va tarixiy  manbalar asosida tahlil qilinadi. Islomda tashqi poklikka eʼtibor berilgani, salla kiyishning diniy va ijtimoiy ahamiyati, shuningdek,  bu  kiyim  turi  Rasululloh  ﷺ  davridagi  urf-odatlarga  bogʻliq  ekani tushuntiriladi.  Maqolada  salla  va  do‘ppi  kiyishga  oid  hadislar,  ulamolar  fikrlari  va zamonaviy  fatvolar  keltirilib,  bosh  kiyimning  musulmon  shaxsiyati  va  milliy madaniyatdagi oʻrni yoritiladi.