MAPLE DASTURIDA DIFFERENSIAL TENGLAMALARNI YECHISH - Nastinov Sadriddin Tojiddin o‘g‘li; Abduqodirov Elbek Abduvali o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqola  Maple  tizimida    oshkor,  parametrik,  oshkormas ko‘rinishda berilgan bir va ikki o‘zgaruvchili funksiyalarning grafiklari o‘rganilgan. f(x) oshkor funksiyani Ox o‘qining   kesmasida  va Oy o‘qining   kesmasida grafigini chizish  uchun  plot(f(x),x=a..b,  y=c..d,  parametrs)  komandasi  ishlatilgan,  bu  yerda parametrs-tasvirni boshqarish uchun ishlatiladigan  parametrlar ko`rib chiqilgan.